Блог

Вълшебната съставка в козметичните продукти 01.11.2021 16:51:06

Вълшебната съставка в козметичните продукти

Какво е моринга? И защо е все по-разпространена в световен мащаб?

Маслото от моринга се извлича от семената на растение, което вирее естествено в подножието на Хималаите, както и в най-бедните и песъчливи почви на Азия и Африка. Наричат го „дървото, което никога не умира”, защото има способността да израства отново, ако бъде отсечено и продължава да дава плодове дори по време на суша. Ценните качества на морингата (Moringa Oleifera) я правят световно разпространена. Събира все повече популярност и у нас, и се налага като една от най- търсените съставки в  грижата за коса и кожа. Благодарение на изключително високото съдържание на олеинова киселина и произтичащото от това високо съдържание на липиди, маслото се абсорбира бързо и лесно, което го прави отличен овлажнител. Морингата е много богата на цинк, който подпомага производството и растежа на нови космени фуликули. Наличието на витамин Е, спомага за предотвратяване на накъсване и прави косата по-еластична. Растението е богато и на антиоксиданти. Те стимулират производството на кератин, с което възстановяват структурата на косъма и заздравяват силата на косата. Ако искате да расте по-бързо, насочете се към продукти със съдържание на масло от моринга.

Интересни факти за Moringa Oleifera:

  • Има способността да предотвратява над 300 болести. Затова е наричано “дървото-чудо”.
  • Семената на растението се отглеждат и прибират от богатите еко почви на Южна Индия, без използване на каквито и да е инсектициди, пестициди или изкуствени торове.
  • Дървесината на моринговото дърво се използва за строителен материал, а листата,като фураж за добитък.
  • Благодарение на богатия хранителен профил на плода й, морингата се превръща не просто в ядливо растение, а в истинска суперхрана, която доставя повече от 90 вида
  • хранителни вещества.
  • От сока на цветовете се повишава притока и хранителния профил на млякото при кърмачки.
  • Моринга е високопротеинова храна със съдържание на почти 4 пъти повече калий от бананите (1,324 mg), 2 пъти повече витамин А от морковите (16,3 mg ) и 2 пъти повече фибри от овеса (19.2 g).
  • Моринговото масло може да бъде равностойно по качество на зехтина в някои аспекти, но за разлика от него, не е толкова мазно. Попива бързо и леко. От семената се добива около 38-40% масло, жълтеникаво на цвят.
  • Оказва изключително укрепващ ефект върху имунната система и помага на тялото да се изчисти от токсините. Препоръчва се особено при злояди деца и е идеалната билка за диабетици.
  • Оказва диуретичен ефект и е полезен при цистит.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блог

Блог

Вълшебната съставка в козметичните продукти

Вълшебната съставка в козметичните продукти

Какво е моринга? И защо е все по-разпространена в световен мащаб?Маслото от моринга се извлича от семената на растение, което вирее естествено в подножиет Какво е моринга? И защо е все по-разпространена в световен мащаб?Маслото от моринга се извлича от семената на растение, което вирее естествено в подножиет 2021-11-01T16:51:12+02:00 Вълшебната съставка в козметичните продукти

<p><span style="text-decoration: underline; font-size: 12pt;">Какво е моринга? И защо е все по-разпространена в световен мащаб?</span></p> <p>Маслото от моринга се извлича от семената на растение, което вирее естествено в подножието на Хималаите, както и в най-бедните и песъчливи почви на Азия и Африка. Наричат го &bdquo;дървото, което никога не умира&rdquo;, защото има способността да израства отново, ако бъде отсечено и продължава да дава плодове дори по време на суша. <span>Ценните качества на морингата (</span>Moringa Oleifera) я правят световно разпространена. Събира все повече популярност и у нас, и се налага като една от най- търсените съставки в&nbsp; грижата за коса и кожа. Благодарение на изключително високото съдържание на олеинова киселина и произтичащото от това високо съдържание на липиди, маслото се абсорбира бързо и лесно, което го прави отличен овлажнител. Морингата е много богата на цинк, който подпомага производството и растежа на нови космени фуликули. Наличието на витамин Е, спомага за предотвратяване на накъсване и прави косата по-еластична. Растението е богато и на антиоксиданти. Те стимулират производството на кератин, с което възстановяват структурата на косъма и заздравяват силата на косата. Ако искате да расте по-бързо, насочете се към продукти със съдържание на масло от моринга.</p> <p><u>Интересни факти за </u><u>Moringa Oleifera</u><u>:</u></p> <ul> <li>Има способността да предотвратява над 300 болести. Затова е наричано &ldquo;дървото-чудо&rdquo;.</li> <li>Семената на растението се отглеждат и прибират от богатите еко почви на Южна Индия, без използване на каквито и да е инсектициди, пестициди или изкуствени торове.</li> <li>Дървесината на моринговото дърво се използва за строителен материал, а листата,като фураж за добитък.</li> <li>Благодарение на богатия хранителен профил на плода й, морингата се превръща не просто в ядливо растение, а в истинска суперхрана, която доставя повече от 90 вида</li> <li>хранителни вещества.</li> <li>От сока на цветовете се повишава притока и хранителния профил на млякото при кърмачки.</li> <li>Моринга е високопротеинова храна със съдържание на почти 4 пъти повече калий от бананите (1,324&nbsp;mg), 2 пъти повече витамин А от морковите (16,3 mg&nbsp;) и 2 пъти повече фибри от овеса (19.2 g).</li> <li>Моринговото масло може да бъде равностойно по качество на зехтина в някои аспекти, но за разлика от него, не е толкова мазно. Попива бързо и леко. От семената се добива около 38-40% масло, жълтеникаво на цвят.</li> <li>Оказва изключително укрепващ ефект върху имунната система и помага на тялото да се изчисти от токсините. Препоръчва се особено при злояди деца и е идеалната билка за диабетици.</li> <li>Оказва диуретичен ефект и е полезен при цистит.</li> </ul>

, , ,
Сравнение на продукти